Luotettavuudella on oma hintansa logistiikassa

Tavaralähetit tunnetaan sloganista -Soitto Riittää- ja yhteydenotto halutaan pitää erityisen yksinkertaisena ja helppona. Kaikkea ei tarvitse ajatella liian monimutkaisesti vaan tärkein asia on asiakkaan kuunteleminen. Pohjimmiltaan logistiikka on asiakaspalvelua, joka sitoo yhteen toimitusketjuja, kuinka ja miten se tehdään, on yrityksen kilpailuetua. Mikään toimiala ei katso tulevaisuuteen ilman uusia haasteita ja kehityssuuntia. Ketterä ja innovatiivinen kuljetusyritys tutkii toimintaympäristöään ja haluaa kehittyä muuttuvien asiakasvaatimuksien mukana jo edeltä käsin.

Esimerkiksi ennen ruuan piti olla hyvää, edullista ja nopeaa, nykyään halutaan terveellistä ruokaa, jonka tulee näyttää herkulliselta, maksoi mitä maksoi. Asiakasrajapintaa tutkineena voidaan todeta, että sama toistuu myös muilla toimialoilla kuten myös kuljetusalalla. Aikaisemmin mentiin hinta edellä, eikä ollut niin väliä vaikka paketti matkusti useamman päivän. Kunhan hinta ei ollut korkea. Nyt toivotaan nopeaa kuljetuspalvelua, jonka toimitusvarmuuteen voidaan luottaa 110%:sti. Kuljetuksesta, joka on perillä juuri sovittuun aikaan, ollaan myös valmiita maksamaan. Etsitään logistiikkakumppania, joka pitää yrityksen prosessit tasaisena sekä tuottaa lisäarvoa asiakkaille luotettavuudella ja nopeudella. Kuljetusyritys, joka pystyy lunastamaan uuden kehityssuunnan kriteerit, halutaan nyt logistiikkakumppaniksi vastaamaan yrityksen jokapäiväisestä tavaraliikenteestä. Vastuu halutaan antaa luotettavalle logistiikkakumppanille.

Toimitusvarmuus on Tavaralähettien toinen kantava palvelulupaus. Se minkä lupaamme, teemme. Tämän lupauksen lunastamiseen tarvitaan sujuvaa yhteistyötä ja joustavaa tiimiä. Siihen tarvitaan monenlaista yhteistyötä, organisointikykyä ja ongelmanratkaisukykyä. Ketjun jokainen osa täytyy saada liittymään yhteen hallitusti ja lopputulos näkyy viime kädessä loppuasiakkaalle, vaikka itse työ tehdään etäällä asiakkaasta. Kiitettävä toimitusvarmuus vaatii siis helppoa kommunikointia tuttujen ihmisten kanssa sekä moitteetonta ja tehokasta tiimityöskentelyä. Näistä elementeistä syntyy luotettava toimitusvarmuus, jolla on oma hintansa logistiikassa.

Luotettavuudella on siis oma hintansa logistiikassa. Ja niin sillä on oltavakin. Ensiluokkaista toimitusvarmuutta ei pystytä lunastamaan ilman toimivaa tiimiä. Toimiva tiimi taas ei synny päivässä, eikä kuukaudessa. Kaikki ei sitä saavuta välttämättä koskaan. Eli luotettava toimitusvarmuus vaatii paljon asioita, joita ei saavuteta helposti. Tämän vuoksi sillä on hintansa.

Syysterveisin, Annika

Tavaralähettien tiimi

Tuoreimmat artikkelit

28.11.2023 13:17

Kokonaisvaltainen logistiikan suunnittelu – yrityksesi tehokkuuden taustavoima

Emme vain kuljeta, vaan haluamme tarjota logistiikan suunnittelua palveluna asiakkaillemme.

11.10.2023 14:14

Toimitusketjun viimeinen lenkki

– Miksi se on kaikkein tärkein?

19.09.2023 14:21

Hae kuorma-autonkuljettajaksi Ouluun

Jos haluat olla osa dynaamista tiimiämme, liity joukkoomme ja auta meitä rakentamaan logistiikan tulevaisuutta.

Suomen vahvimmat Oiva